Snelle en efficiënte behandeling op maat

Wanneer u merkt dat uw dier ziek is of zich vreemd gedraagt, neemt u best zo snel mogelijk contact met ons op. Er zijn vrije consultatiemomenten, maar we werken ook op afspraak om u en uw huisdier zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Hond

Een operatie in het vooruitzicht? Lees meer over het verblijf voor en na de ingreep!

Lees meer

Inwendige ziekten

Vaak is verminderde eetlust, braken of diarree één van de eerste symptomen dat er iets niet in orde is. Als dit een langere tijd aanhoudt, is het zeker aangewezen om langs te komen.
We starten altijd met een grondig zintuiglijk onderzoek van uw dier. De manier van stappen, de vacht, de geur, eventuele geluiden… vertellen al heel veel over de toestand en mogelijke ziektebeelden. Indien nodig doen we een bloedanalyse, plaatsen we een echografie of een RX-scan. Die bepalen of er een ingreep nodig is of het probleem met medicatie kan worden opgelost.

 

Of het nu gaat om darmproblemen, ademhalingsmoeilijkheden, ontstekingen van de baarmoeder of andere ingewanden,… we doen er alles aan om pijn en/of ongemakken zo snel mogelijk te verhelpen. Het comfort van het dier staat altijd voorop.
Doordat onze praktijk zowel eerstelijns- als gespecialiseerde zorg aanbiedt, kunnen wij heel snel schakelen. Als een operatie nodig is, zullen we die zo snel mogelijk inplannen. Uw dier kan dan bij ons gehospitaliseerd blijven . Na de ingreep volgen wij het herstel van zeer nabij op.

Psychiatrische problemen

Als u merkt dat uw dier vaak angstig of heel onrustig is, dan kan het zijn dat psychiatrische of neuropsychiatrische problemen aan de basis liggen. We gaan samen op zoek naar de oorzaak van deze angsten en bekijken hoe we die het best kunnen aanpakken. Vaak kan een combinatie van medicatie en gedragstraining op maat soelaas bieden zowel voor uw dier als zijn omgeving.

cat

Lees meer over onze onderzoeksmethodes en -apparatuur

Lees meer

Grondig onderzoek als sleutel tot de juiste behandeling

Genezing vraagt een juiste diagnose! Aan de basis van elke juiste diagnose ligt altijd grondig en professioneel onderzoek. Het verhaal van het baasje en onze uitgebreide zintuiglijke vaststellingen onderbouwen we verder met bloedanalyse, echografie en/of radiologisch onderzoek. In de praktijk zelf hebben we de meest geavanceerde apparatuur ter beschikking zodat we uw dier zo snel en goed mogelijk kunnen helpen.

Gedraagt uw huisdier zich anders dan gewoonlijk? Aarzel dan niet om een afspraak te maken.