Veelgestelde vragen

Een huisdier hebben en verzorgen brengt heel wat vragen met zich mee. Hier geven we u alvast een antwoord op een aantal vaak gestelde vragen in onze praktijk. Vanzelfsprekend kan u in onze praktijk terecht met al uw vragen of bezorgdheden.

Veelgestelde vragen
 • Moet ik mijn huisdier laten vaccineren?

  Ja, best wel. Er zijn nog heel wat besmettelijke ziektes “actief” die dankzij een vaccinatie vermeden kunnen worden.
  Met een gepast vaccinatieschema wordt uw dier optimaal beschermd.

 • Mijn hond of kat heeft last van diarree en braken, wat moet ik doen?

  Als uw huisdier een verminderde eetlust heeft , plots frequent begint te braken of diarree krijgt, maakt u best een afspraak voor een consultatie.

  Een kat kan af en toe een haarbal uitbraken en ook een hond die iets verkeerd gegeten heeft, kan wel eens braken. Maar als uw dier regelmatig en/of kort na elkaar braakt, aarzel dan niet om ons te contacteren.
  Idem bij diarree.

 • Moet ik voorzorgen nemen als ik mijn huisdier meeneem op reis?

  Naast de gewoonlijke jaarlijkse inentingen moet uw kat of hond die u meeneemt naar het buitenland, zeker gevaccineerd worden tegen hondsdolheid. Dit gebeurt minstens drie weken voor vertrek.

 • Ik wil graag een hond in huis nemen. Welk ras moet ik kiezen?

  Bent u er zeker van dat u een hond wil aanschaffen, laat u dan niet enkel leiden door uiterlijke karakteristieken. Ook karaktereigenschappen en specifieke noden van de verschillende rassen vragen ervaring. Welke rasspecifieke verzorging is noodzakelijk, zijn er erfelijke aandoeningen waar u rekening mee dient te houden,…

  We geven u graag antwoord op uw vele vragen en helpen mee op de juiste keuze te maken.

Hebt u een andere vraag ivm de verzorging van uw huisdier?