De beste verzorging om uw huisdier gezond te houden.
Voorkomen is beter dan genezen…Ook voor uw huisdier geldt dit spreekwoord meer dan ooit. Vanaf het moment dat u kiest om een gezelschapsdier in huis te halen staan wij u bij met de nodige preventieve zorgen.

Maak meteen een afspraak voor vaccinatie!
Vaccinatie, ontwormen & ontvlooien
Katten en honden moeten beschermd worden tegen virussen.
Belangrijk om je kitten of pup op de juiste leeftijd te starten met een primovaccinatie, gevolgd door een boostervaccin.
Bij een jaarlijks controle wordt bekeken welke vaccinatie dient herhaald te worden.
Ga je opreis met je huisdier, dan zijn er specifieke vaccinaties. Naast rabies vaccinatie kan ook beschermd tegen de ziekte van Lyme.
Ontwormen gebeurt door het regelmatig toedienen van de juiste ontwormingsproducten. Dit kan in de vorm van pillen of druppeltjes.
Hoeveel keer en welk ontwormingsmiddel je best geeft zonder de lever van je lieveling onnodig te belasten,daar begeleiden we je graag bij!
Ook uitwendige parasieten zijn ziektemakers!
Vlooien, teken en schurft kunnen drager zijn van andere ziektekiemen en zo uw huisdier en Uzelf erg ziek maken. Daarom raden wij aan om ook hier preventief op te treden en uw huisdier maandelijks te behandelen.
Sterilisatie / Castratie
Poezen geboren tussen 31 augustus 2014 en 1 april 2018 zullen tegen 1 januari 2020 gesteriliseerd moeten zijn.
Sinds 2014 is het dus bij wet verplicht om alle kittens die verkocht of weggegeven worden, te laten steriliseren of castreren. Castratie en sterilisatie gebeurt best zo vroeg mogelijk.
Ook teefjes kunnen we steriliseren vanaf de leeftijd van 6 maand. Op latere leeftijd is natuurlijk ook nog mogelijk. Als u zeker weet dat u geen nest meer wenst voor uw hond, is sterilisatie de beste optie voor de gezondheid van uw dier.
Reuen worden naast anticonceptie en medische redenen ook bij gedragsproblemen gecastreerd.

Wist je dat…
een volwassen hond 42 tanden heeft en een volwassen kat 30?
Afwijkingen
Sommigen honden- of kattenrassen zijn gevoelig voor aangeboren afwijkingen. We geven u de nodige toelichting en geven u informatie over mogelijke voorzorgen of aandachtspunten.
Tandzorg
Een gezonde tandhygiëne en aangepaste voeding zijn de belangrijkste aandachtspunten om tandproblemen te voorkomen bij eender welk dier. Tandvleesontstekingen, tandsteen of tandplak behandelen we op gepaste wijze en we geven het nodige advies om ook thuis de tanden zo goed mogelijk te verzorgen.
Puppykeuze
Een dier in huis nemen, en zeker een hond, moet altijd een weloverwogen beslissing zijn. We geven u graag een woordje uitleg over de verschillende rassen en hun noden en de consequenties voor u en uw gezin. Zo kan u in alle rust oordelen of, en zoja, welk hond het beste bij uw situatie en verwachtingen past.
