Verzorging en behandeling voor een pijnloos resultaat

Bijtwonden, breuken, scheuren, kneuzingen of ontsteking van ligamenten,… het zijn slechts enkele van de letsels die we heel vaak zien in onze praktijk. Pas als we een volledig beeld hebben van het letsel, kunnen we uw huisdier optimaal verzorgen.

Hond

Een bijtwonde is enorm pijnlijk. Maak dus zeker een afspraak, ook al merkt u slechts een klein wondje op.

verder lezen

Bijtwonden

Zowel bij honden als katten komen bijtwonden zeer regelmatig voor. Omdat het gebid van een ander dier heel wat bacteriën bevat, is het belangrijk om de wonde zo snel mogelijk proper te maken en te desinfecteren. Om de kans op ontstekingen te verminderen, geven we aangepaste medicatie en soms steken we een tijdelijke ‘drain’ om wond- en ontstekingsvocht af te voeren. Als de wonde gehecht moet worden, kan uw dier even bij ons opgenomen worden zodat we het herstel goed kunnen opvolgen.

Lees meer over de chirurgie in onze praktijk!

verder lezen

Breuken / verstuikingen

In onze praktijk zien we heel veel dieren die na een aanrijding, onverwachte val of bruuske beweging bij het spelen of tijdens een vechtpartij een botbreuk hebben opgelopen. Meestal zal u dat zelf ook opmerken: uw hond of kat mankt of het pootje staat in een vreemde houding, of in ernstige gevallen ziet u het bot zelf steken.

 

Om uw dier zo goed mogelijk te helpen, moeten we zo snel mogelijk zicht krijgen op de oorzaak. We nemen RX-fscans en/of een echografie zodat we duidelijk weten wat er aan de hand is en hoe we best een oplossing kunnen bieden. Soms zijn medicatie (pijnstillend, ontstekingsremmend) en eventueel een spalkverband voldoende, maar vaak dringt een chirurgische ingreep zich op. We voeren deze zo snel mogelijk uit.

Merkt u dat uw dier een wonde heeft of mank loopt, wacht niet om een afspraak te maken!