Gespecialiseerde ingrepen met kennis van zaken

In zijn praktijk voert Koen Rogge naast routineoperaties zoals sterilisatie,castratie en wondchirurgie ook verregaande, gespecialiseerde ingrepen uit  in inwendige chirurgie en orthopedie. Dankzij onze kennis en ervaring en de aanwezige, hoogtechnologische apparatuur bieden wij u alle nodige zorgen voor uw dier op één plaats.

Koen Rogge

Heeft uw huisdier plots last van diarree of braken, neem dan snel contact met ons op!

verder lezen

Inwendige chirurgie

We kunnen de operaties opdelen in twee grote categorieën. Enerzijds zijn er de geplande operaties, die we nauwgezet kunnen voorbereiden. Dit kan gaan over correcties van aangeboren afwijkingen (bvb. ooglidcorrecties) en preventieve ingrepen, maar ook levensbedreigende zaken zoals het verwijderen van tumoren of etterige baarmoeder,…

Anderzijds zijn er de ingrepen waarbij we snel moeten handelen om de pijn van uw dier te verlichten en zelfs zijn leven te redden. Bij een maagtorsie, accute darmproblemen of zware verwondingen zullen we de operatie onmiddellijk uitvoeren. Dankzij de aangepaste infrastructuur kunnen we uw dier meteen de beste zorgen geven. Na de ingreep volgen we de toestand van nabij op tijdens de hospitalisatie.

Botchirurgie

Als uw dier een poot niet meer gebruikt of mank loopt, zal veelal een ontsteking, pees-of spierscheur,verstuiking of breuk oorzaak zijn.

Dankzij de echo en of digitale RX achterhalen we de oorzaak van het lijden van Uw huisdier en kijken welke ingreep nodig is. We hebben de nodige kennis en apparatuur in huis om breuken, barsten of gewrichtsbandrupturen te herstellen. Als oplossing komt een spalkverband of zorgen we voor interne of externe verankering en herstel.

Botchirurgie

Wist je dat…

een hond normaal een hartslag heeft van 60-120 slagen per minuut en dat dit bij slaap of verdoving kan zakken tot 30 slagen per minuut?

Anesthesie

Wanneer we een operatie uitvoeren, brengen we het dier op een veilige en gecontroleerde manier onder narcose. Vòòr we dit doen, controleren we de ademhaling en hartfunctie en ook tijdens de ingreep worden de viatle levensfuncties van Uw huisdier continu via monitor opgevolgd.

Rekening houdend met de situatie en de toestand van het dier kiezen we zoveel als mogelijk voor gasanesthesie omdat dit de meeste veilige manier is om uw dier in slaap te brengen.

Omdat wij zowel eerste- als tweedelijnszorg aanbieden, hoeft u niet rond te rijden met een ziek of gewond dier. Wij helpen meteen met de gepaste zorgen.